sábado, 8 de noviembre de 2014

DAENS

Hola, l'altre dia a classe de historia del mon contemporani, vam mirar una pel·lícula relacionada amb la Revolució Industrial, tractava de tot lo que passava en aquella època i t'explicava les maneres de viure i les maneres de treballar.

El pare Daens és un sacerdot que sempre porta problemes als seus bisbes. Després d'un controvertit pas per la Universitat, torna a la seva ciutat natal, Aalst, on descobreix les dures condicions laborals dels obrers de les empreses tèxtils. La pel·lícula explica la història del sacerdot Daens, que viu al segle XIX. És destinat a Bèlgica, i allí descobrirà com els obrers d'una petita ciutat són explotats per un sistema capitalista, controlats per un grapat de rics, tot i saber el que això comporta: la fam, la pobresa i la misèria d'aquests obrers, que cobren un salari indigne per les seves llargues jornades de treball i que en ocasions són acomiadats tan sols per la seva edat o per les seves ideologies polítiques. Daens jugarà aquí un paper important, endinsant-se en el camí d'aconseguir la igualtat entre tots els ciutadans, en tots els sentits.

Penso que la pel·lícula ens ha ajudat a tots a veure i comprendre les coses de la revolució industrial. Ens ha ensenyat que es treballava molt malament i amb males condicions, després també es veia que a les cases de les families treballadores, es vivia molt malament, estaven brutes i dormien tots a la mateixa habitació, una altra cosa important era lo del menjar, que sol menjaven patates i les poques que tenien les dividir entre tots els de la família.

De la pel·lícula no canviaria gaire lo únic, seria que quan venen els alemanys a veure la fabrica, les dones atenguessin el idioma i els hi puguin dir que els nens els tenien amagats, de aquesta manera la pel·lícula hages canviat molt , penso que no canviaria res mes, també es podria canviar una mica els finals i saber que passa amb els sacerdot Daens...

No hay comentarios:

Publicar un comentario