domingo, 6 de marzo de 2016

Valoració de la guerra civil

En aquesta activitat d'avui, faré una valoració d'un concepte en el tema de la guerra civil. Faré una valoració de "si la guerra civil va ser fruit del fracàs del pronunciament del 18 de juliol del 1936.

La insurrecció va triomfar en l'Espanya central, més concretament la part més conservadora de la península. En contra on es va donar el fracàs de la insurrecció va ser a la part menys conservadora i on predominava més la indústria i els pagesos. Amb aquesta diferència va aparèixer el conflicte, entre la part dels "rojos" (part d'esquerra) i a favor de la república i per l'altra banda els "nacionals" que volien el cop d'estat.

Des de un bon moment el general Franco tenia molta seguretat que aconseguiria el triomf en tota la península, però no va ser així, d'aquesta manera va esclatar la guerra civil entre els dos bàndols. Franco al veure que no ho aconseguiria, l'any 1939, cap al final de la guerra civil va fer una dictadura.

En conclusió, si des de el principi el 18 de juliol, hagues triomfat el pronunciament, la guerra civil espanyola no hagues existit, ja que s'hagues produït el enfrontament entre els "rojos" i els 
"nacionals".



No hay comentarios:

Publicar un comentario